Uw inschrijvingen Inschrijvingen (0)

Instructievideo, hoe breng je jouw lichaam opnieuw naar zijn natuurlijke balans?

Bekijk de INSTRUCTIE VIDEO!

Een glimlach, verwondering… een lichte mate van verrassend ongeloof.

Het zijn steeds weer diezelfde open verraste blikken, die ik bij mensen terugzie als ik deze oefening in een training bied. Het is namelijk een bijzonder gevoel, om de balans te vinden waar jouw lichaam in essentie voor bedoeld is. Zeker, als je dagdagelijks anders gewend bent.

Balans is een kostbaar goed. Veel kostbaarder dan waar we soms bij stilstaan. Want balans stelt ons in staat om te bewegen met gevoel, te handelen met beheersing, en zovéél méér kwaliteit uit het leven te halen.

Je fysieke manifestatie hoort een belichaming te zijn van wie jij vanbinnen bent. Geen omhulsel, .. wat je brengt waar je moet zijn, .. soms ontspannen, meestal gehaast, geregeld enthousiast, maar ook snel moe, TE.. TE VAAK onbewust.

Stress, drukte, méér prikkels dan we kunnen verwerken, tasten de flexibiliteit van ons lichaam en onze geest zo geleidelijk aan, dat je soms geeneens door hebt hoe je levenskwaliteit achteruit gaat. Wij verliezen, net zoals dat paard wat lichamelijk uit balans is geraakt, onze kracht, doorstroming en souplesse. Maar hierbij ook onze gratie, elegantie, het pleziér in bewegen. En natuurlijk geldt dit niet voor iedereen.. Maar het geldt voor velen…

Wij wonen in het wonderbaarlijkste instrument wat ooit gemaakt is, maar we vergeten te genieten van de klanken! We zijn in sommige gevallen, zelfs vergeten, hoe het te bespelen. Hierdoor krijgen we - net zoals dat paard - minder bewustzijn in onze achterhand, meer gewicht op onze voorhand, een gespannen bovenlijn, een inactieve onderlijn. Uiteindelijk zetten we zélfs onze voeten verkeerd neer!

Kijk eens rond je. In de stad, op straat. Hoeveel mensen zie je dan niet, die spanning in hun bovenlichaam vasthouden? Een hoge ademhaling hebben? Een gespannen ruglijn? Stijve lendenen? Inactieve buikspieren? Weinig feeling in hun bekken? Ga maar eens op je hurken zitten, in een winkelstraat, hoeveel mensen lopen met een hiel afzet?

Net zoals bij dat paard, is ook ons lichaam niet bedoeld voor deze verstoorde balans. De parallel tussen mensen en paarden is in die zin enorm groot. En naast dat het voor jezelf een enorm cadeau is om je lichaamskwaliteit te verbeteren, is het ook voor je paard een waardevolle weg om te bewandelen. Want hoe kan je van je paard dátgene verwachten, wat je zelf niet bereidt bent om te doen?

Wil je dat je paard in het rijden verzamelt, recht, ruim en gracieus beweegt - wees dan deze lichaamskwaliteit en deze energie zélf. Wil je dat hij in het grondwerk rond je danst, wees deze dans dan zélf. Inspireer door datgene te worden wat je in je paard weerspiegelt wilt zien! Dit is de meest zuivere weg om te bewandelen.

Dus hoe verkrijg je terug die natuurlijke balans waarin je voeten, benen en bekken krachtiger worden, je bovenlichaam lichter, je achterlijn langer en je voorlijn korter + meer gecentreerd? Hoe kan jij 180º OM? Wel, dat kan je ervaren in deze derde INSTRUCTIE VIDEO van het Free Learning System.

Als je de instructies heel nauw opvolgt kan deze oefening een enorme kwaliteitsverandering in je lichaam teweeg brengen. Volg je ze minder nauw op, zal het effect ook minder groot zijn. Maar luister altijd goed naar je eigen lichaam, want deze oefening is zwaarder dan je denkt!

Veel succes!

© Instructiefilms en inhoud zijn bedoeld voor eigen inspiratie en toepassing. Auteursrechten voorbehouden aan Terra Natura.