Uw inschrijvingen Inschrijvingen (0)

Djesse Stubbe

Djesse ontwikkelde een manier van omgaan met paarden die in de afgelopen 22 jaar veel paardentrainers en mensen geïnspireerd heeft. Haar werkwijze is authentiek, kernachtig en toepasbaar op zeer veel vlakken in het leven. Als persoon staat ze bekent als helder, krachtig, intuïtief en doorleefd.

Hoe het ooit begon…

“There must be more, than the eye can see”

Een innerlijk gevoel dat steeds weer opkwam toen ze haar eerste jaarling kocht. Een magnifiek en onstuimig karakter, die haar steeds weer dwong om verder te kijken dan de oppervlakte. Zo liet Djesse in 1998 de traditionele paardenwereld achter haar en ontmoette ze Pieter Baalbergen, de grondlegger van Terra Natura. Onder de indruk van Pieters persoonlijkheid en levenswaarden ontstond er verwonderlijk en snel, alsof ze elkaar al jaren kende, een intens contact en een hechte samenwerking. Beide makkelijk in het creëren van nieuwe inzichten kwam er een ware stroomversnelling in de hele werkwijze. Wat volgde waren vele dynamische jaren waarin Djesse met Pieter talloze cursussen, opleidingen en reizen met paarden door de Pyreneese bergen en de woestijn van Tunesië maakte en begeleidde. Een prachtig avontuurlijk bestaan. Met vele inzichten en uitdagingen.

Dit waardevolle gezamenlijke leven veranderde toen haar liefde en zielspartner Pieter, in 2006 overleed. Na zijn dood erfde ze Terra Natura en werd de officiële eigenaar van het bedrijf. Vastberaden om dit bijzondere levenswerk niet verloren te laten gaan.

Djesse continueerde de ontwikkelingsstroom en voegde vele nieuwe dimensies toe. Haar vermogen tot het lezen van paarden en het creëren van nieuwe oefeningen en ingrediënten was uitzonderlijk. Ze gaf de finesse en de gelaagdheid van het grondwerk vorm en bracht door haar inzichten, ervaringen & intuïtief aanvoelingsvermogen dit werk op een ongekend subtiel niveau. Ze ontwikkelde een unieke wijze van rijden, het in balans brengen van traumapaarden, de trainingen en jaaropleidingen, en het vrije gymnastiseringswerk.

Djesse is geboren en getogen in België en woont al een lange tijd in de regio Gelderland. Voor ze bij Terra Natura terecht kwam heeft ze 8 jaar Beeldende Kunsten en fotografie op de academie gevolgd…

Djesse Stubbe:

“Het ontstaan van dit werk is een rijk, intens en vooral geleefd proces geweest…

Zoals alle oude levenskunsten, leert omgaan met paarden mensen iets over essentiële waarden. Een kwaliteit van leven die we misschien lang vergeten zijn. Aanwezig, echt en onverstoorbaar. Subtiel, verwonderlijk en verfijnt.

Als je een paard op een diep niveau wilt ontmoeten, moet je bereidt zijn om te beginnen bij je eigen ontwikkeling. Want geen systeem of methode weegt op tegen de echte authenticiteit van jouw Ziel. Paarden inspireren ons om steeds weer tot de meest pure en essentiële vorm van onszelf te komen. Ze nodigen uit om intuïtief en aanvoelend in het moment te zijn. Uit de vorm te stappen, af te dalen tot de essentie en van binnenuit tot expressie te komen. Dat is een rijke levensweg, die voortdurend in beweging is…”