Uw inschrijvingen Inschrijvingen (0)

Djesse Stubbe

Djesse’s werk met paarden heeft in de afgelopen 22 jaar veel mensen geïnspireerd. Haar benaderingswijze staat bekend als helder, krachtig, intuïtief en doorleefd.

A walk through time

Na een korte, maar intense periode in de traditionele paardenwereld ontmoette Djesse in 1998 Pieter Baalbergen, de grondlegger van Terra Natura. Al gauw ontstond tussen beide een hechte samenwerking die het werk met paarden in een enorme stroomversnelling bracht. Van 1998 tot 2006 begeleidde ze samen met Pieter talloze cursussen, opleidingen en reizen met paarden door de Pyreneese bergen en de woestijn van Tunesië.

Na Pieters dood werd ze eigenaar van het bedrijf.

Djesse gaf de finesse en de gelaagdheid van het grondwerk vorm en bracht door haar inzichten, ervaringen & intuïtief aanvoelingsvermogen dit werk op een ongekend subtiel niveau. Ze ontwikkelde een unieke wijze van rijden, het in balans brengen van traumapaarden, de trainingen en jaaropleidingen, en het vrije gymnastiseringswerk.

Djesse is geboren en getogen in België en woont sinds 2004 in de regio van Arnhem. Voor ze bij Terra Natura terecht kwam heeft ze 8 jaar Beeldende Kunsten en fotografie op de academie gevolgd.

Djesse Stubbe:

“Het ontstaan van dit werk is een rijk, intens en vooral geleefd proces geweest…

Zoals alle oude levenskunsten, leert omgaan met paarden mensen iets over essentiële waarden. Een kwaliteit van leven die we misschien lang vergeten zijn. Aanwezig, echt en onverstoorbaar. Subtiel, verwonderlijk en verfijnd.

Deskundig omgaan met paarden betekent, beginnen bij je eigen ontwikkeling. Paarden inspireren ons om steeds weer tot de meest pure vorm van onszelf te komen. Ze nodigen uit om intuïtief in het moment te zijn. Uit de vorm te stappen, af te dalen tot de essentie en van binnen tot expressie te komen. Dit is een rijke levensweg, die voortdurend in beweging is.”