Uw inschrijvingen Inschrijvingen (0)

Natuurlijk omgaan met paarden, een breder inzicht in de werkwijze

Deze werkwijze genereerd een puur en essentieel evenwicht tussen mens en paard. Zoals elke kunst in het leven is dit evenwicht enkel te bereiken door een diepe, eigen ontwikkeling.

In de trainingen leer je hoe je congruent en authentiek met paarden om kunt gaan. De training herstelt de balans tussen mens en paard en brengt gevoel, vaardigheden en levenservaring samen tot een krachtig geheel van kwaliteit, inzicht en begrip in de ander.

De natuur van het paard

Paarden zijn zeer sensitieve dieren. Hun taal bestaat voornamelijk uit lichaamstaal. Deze lichaamstaal is net zoals die van mensen, individueel en rijk aan nuanceringen. Dit betekent dat alles wat je met je lichaam doet voor een paard van betekenis is. Hoe meer je over deze taal weet, hoe meer misverstanden je in je training van paarden kunt voorkomen.

Lichaamstaal is chirurgisch precies. Je intenties, je gedachten, je energie, je uitstraling, je mentale ingesteldheid en je balans zijn allemaal elementen die paarden haarscherp van je lezen.

In de aangeboden trainingsprogramma’s leer je vanuit kwaliteit met paarden om te gaan. Hierdoor ontstaat er een ongekende verfijning in de samenwerking, zowel in het rijden als op de grond. Je leert het gedrag en de denkwijze van paarden te begrijpen en je wordt je bewust van je eigen inbreng. De trainingen stimuleren je om lichamelijk, energetisch en mentaal weer in balans te komen. Hierdoor ontwikkel je een krachtige en authentieke lichaamstaal waarmee je een diepe en onvervalste samenwerking met paarden kunt opbouwen.

Deze werkwijze steunt niet op een methode of systeem. Het is een dynamische training die de eigenheid en individualiteit van zowel mens als paard respecteert. Deze diepgaande manier van omgaan met paarden kan van betekenis zijn voor talloze takken in de paardensport.