Uw inschrijvingen Inschrijvingen (0)

Jaaropleiding The Essence of Groundwork 2018

 • Jaaropleiding
 • 18 opleidingsdagen, verdeeld over 6 modules van 3 dagen
 • 3 cursusdagen
 • 4 deelnemers
 • deelname met eigen paard
 • eerstvolgende startdatum maart 2018
 • 2995,- euro inclusief btw
 • Deze jaaropleiding vindt plaats op onze hoofdlocatie in Zelhem, en wordt gegeven door Djesse Stubbe
Ik wil meer informatie

De grondwerkopleiding is bedoeld voor mensen die deze werkwijze op een zeer verfijnd niveau willen beheersen. Het jaar biedt een rijk en veelzijdig pakket om je werk met paarden naar een hoger level te brengen. Deze jaartraining is geschikt voor professionals alsook voor mensen die dit werk willen beheersen voor eigen vaardigheden. Het inhoudelijke materiaal is uniek en exclusief gereserveerd voor deze opleiding.

Wat biedt de opleiding?

Het opleidingsjaar bestaat uit 18 opleidingsdagen en 3 cursusdagen. De opleidingsdagen zijn opgebouwd uit verschillende modules, waaronder:

 • 11 dagen grondwerk in de picadero
 • 1 dagen enkele longe
 • 2 dagen dubbele longe
 • 2 dagen verdieping body awareness
 • 1 dag trailerladen
 • 1 dag werken met hengsten

Grondwerk in de picadero

Het leren beheersen van het grondwerk gaat niet alleen over het leren van vaardigheden, maar over het werken vanuit authentiek leiderschap. Dit houdt in dat je inzicht krijgt in jezelf. Je wordt je bewust van je kwaliteiten maar ook van je ingebouwde denkwijzes en patronen. Deze systemen kunnen je ontzettend hinderen om zinvol met je paard te trainen. Gedurende het jaar wordt je steeds vrijer van je overtuigingen, meningen en projecties en kun je vanuit helderheid en objectiviteit omgaan met het paard.

Er ligt een stevig accent op het doorgronden van de karakters en de psychische processen van paarden. Je leert inzicht krijgen in de verschillende lagen van het paard en aanvoelen wat je kan toevoegen om de optimale balans van het paard te herstellen. Hiernaast leer je in het werken met paarden hoe je jouw lichaamstaal op een veelzijdige wijze kunt ontwikkelen, hoe je met accenten en nuanceringen kunt werken en op een fijngevoelige manier bij verschillende paarden kunt aansluiten.

Werken aan de longe

In dit onderdeel leer je hoe je vanuit een congruente lichaamstaal met een paard aan de longe kunt werken. Bij de enkele longe ligt het accent op het werken met ruimte, richting en je positie. Bij het werken aan de dubbele longe wordt hier nog een stuk techniek en gymnastisering aan toegevoegd.

Verdieping in Body Awareness

In het werken met paarden en lichaamstaal is een goede beheersing van je lichaam en energie onontbeerlijk. In deze twee dagen krijg je intensieve begeleiding in het doorvoelen van je lichaam en het verkennen van nieuwe mogelijkheden. Tijdens de sessies wordt de doorstroming in je lichaam geactiveerd, je energie versterkt en je krijgt meer lenigheid en souplesse.

Trailerladen

In het trailerladen krijg je de mogelijkheid om een paard te begeleiden in een proces van weerstand naar samenwerking. Dit vraagt afstemming, inschattingsvermogen en creativiteit. In deze concrete setting leer je anticiperen op de mogelijkheden die het moment biedt.

Werken met hengsten

Het werken met hengsten is een specialisme op zich. Het vraagt een hoog beheersingsniveau van heldere communicatie, precisie en het bieden van inspiratie. De ervaring van dit onderdeel tilt je werk op een hoger niveau.
Praktische informatie

Het opleidingsjaar bestaat uit 18 trainingsdagen, verdeeld over 6 (tweemaandelijkse) driedaagse. Het eerstvolgende opleidingsjaar start in maart 2018

De opleidingsdagen zijn van 10u tot 17u en beginnen met diverse oefeningen en onderzoeken om nieuwe inzichten te creƫren. Deze oefeningen en onderzoeken bevatten exclusief materiaal wat we later op de dag met paarden uitwerken. Aan het eind van de dag worden er opdrachten mee gegeven om thuis aan te werken. Deze opdrachten dienen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, je creativiteit en denken te verruimen.

De opleidingsdagen vinden plaats op onze hoofdlocatie in Zelhem. Deze locatie is uniek gelegen, in bosrijke omgeving, midden in de stilte van de natuurgebieden van staatsbosbeheer. De locatie heeft een fijne accommodatie en draagt door haar sfeer bij aan de diepte en intensiteit van de dagen.

In het opleidingspakket zit inbegrepen dat alle deelnemers de driedaagse grondwerktraining Pure and Authentic body communication gedurende het opleidingsjaar nog een keer kunnen volgen.

Meenemen van je eigen paard

Aan dit jaartraject is deelname met een eigen paard(en) verplicht omdat dit een veel diepere ontwikkeling op gang brengt, en ervoor zorgt dat we ook echt de gewenste niveau’s kunnen behalen. Deze 18 opleidingsdagen zorgen voor een enorme verfijning in het contact en het groeiproces van mens en paard, om samen tot een krachtig onvoorwaardelijk geheel te komen.

Adviezen m.b.t. het volgen van de opleiding

Het is raadzaam (niet verplicht) om, voor het starten van de opleiding, eerst de training Pure and Authentic body communication te volgen. Op deze wijze ben je al bekend met onze werkwijze. Hierdoor kunnen we de opleiding op een goed niveau starten en kan je een overdachte keuze maken of de opleiding al dan niet bij je past.

Kosten

De kosten voor deze jaaropleiding zijn 2995,- euro inclusief btw. Bij aanmelding ontvang je een factuur van ons met een aanbetaling van 500,- euro. De rest van het bedrag (2495,-euro) dient voor 1 januari 2018 betaald te zijn.

Aanmelden

Als je interesse hebt in het volgen van deze opleiding kan je dit aangeven door te mailen naar info@terra-natura.nl. Wij nemen dan contact met je op!

Aanvullende informatie

Deze werkwijze heeft vaak een grote invloed op het leven van mensen en kan ook buiten het werken met paarden van enorme betekenis zijn. Daarom is het belangrijk om je te realiseren dat je tijdens de opleiding confronterende momenten kunt tegenkomen. We werken op het gebied van bewustzijn, persoonlijke groei en ontwikkeling. Hierdoor kunnen soms dingen naar boven komen die niet op te lossen zijn binnen de opleiding. Voor thema’s of problemen die niet binnen de opleiding vallen raden we mensen aan externe hulp te zoeken.


Wil je graag deze informatie digitaal ontvangen? Download dan de PDF brochure, onderaan deze pagina!