Uw inschrijvingen Inschrijvingen (0)

Pure and Authentic body communication (2018)

  • 3 dagen intensief
  • 10u tot 18u
  • 4 deelnemers
  • 475,- euro
  • deelname met of zonder eigen paard (met uitzondering op de locatie in Zelhem)
  • dit programma wordt gegeven door Djesse Stubbe
Inschrijven, data en locaties

De weg naar balans en optimale verfijning

Hoe kan je een paard begeleiden in het hervinden van zijn natuurlijke gevoeligheid, het openbaren van zijn spirit en het verkrijgen van een optimale balans? Dit programma biedt een intensieve driedaagse training om het paard veel beter te leren aanvoelen en je kwaliteit te optimaliseren. Het trainingsprogramma bestaat uit:

  • body awareness en oefeningen om je lichaamsbeheersing, energiebeheersing en innerlijk leiderschap te vergroten
  • inzicht in grondwerk en beheersing van grondwerkelementen
  • inzicht in de karakters en psychische lagen van het paard

Het programma behandelt zowel het werk met paarden aan een lang touw als ook het vrije grondwerk in de picadero. Voor een uitgebreide weergave, lees meer…Kennis over het natuurlijke gedrag van paarden

Kennis over het natuurlijke gedrag van het paard maakt dat je de reacties van het paard veel beter leert begrijpen en zorg kunt dragen voor zijn behoeften en noden.

In deze drie dagen krijg je inzicht in wat voor paarden essentieel is op gebied van relatiebinding, veiligheid, leiderschap. Ook worden er belangrijke linken gelegd tussen hoe paarden in onze huidige maatschappij gehouden worden en welke invloed dit heeft op hun gedrag.

Het karakter en de psychische lagen van het paard begrijpen

Ieder paard is uniek in karakter, gevoeligheid, ontwikkeling en wat hij in dit leven meegemaakt heeft. Hierdoor kan wat het ene paard nodig heeft iets heel anders zijn dan wat het andere paard nodig heeft. Als mens is het dus belangrijk dat je het paard goed leert aanvoelen. Welk karakter heeft hij? Hoeveel leiderschap heeft hij van jou nodig? Vanuit welke gevoeligheid moet je hem benaderen? Welke psychische lagen heeft hij opgebouwd en hoe beïnvloeden deze hem? En natuurlijk, als allerbelangrijkste: wat heeft hij van jou nodig om weer optimaal in balans te komen?

In dit trainingsprogramma leer je met deze essentiële informatie te werken waardoor je het paard op een correcte manier kunt benaderen en hem een training kunt aanbieden die past bij zijn ontwikkeling.

Lichaamstaal beheersing, our way of being

Als mens zijn we gewend om ons te richten op het verbale aspect van onze communicatie. Woorden, zinnen, boodschappen. Maar onder deze laag communiceren we nog veel meer. Wie je werkelijk bent of hoe je je werkelijk voelt, komt namelijk veel meer tot uiting in je lichaamstaal.

Deze lichaamstaal speelt in de omgang met paarden een grote rol. Paarden zijn zeer sensitieve dieren die je lichaamsexpressie haarscherp kunnen lezen. Dit betekent dat alles wat je met je lichaam doet voor een paard van betekenis is. Hoe meer je deze taal beheerst, hoe sensitiever je communicatie kan worden en hoe meer misverstanden je in je training van paarden kunt voorkomen. In dit trainingsprogramma bieden we je oefeningen voor een krachtig en authentiek lichaamsbewustzijn.

Natuurlijk leiderschap, afstemming en verfijning

Wie ben jij? Wie is het paard? En wat hebben jullie nodig om samen naar een hoger doel te kunnen ontwikkelen?

In onze wereld worden termen van leiderschap snel verward met begrippen zoals dominantie of baas zijn over. Op een verfijnde en verantwoorde manier met paarden omgaan vraagt bewustzijn, balans in jezelf, rust en verantwoordelijkheid. Vrij zijn van je eigen ambities, verlangens en projecties maakt dat je de ander en de situatie precies kunt bieden wat nodig is.

In deze training leer je wat de oorspronkelijke betekenis is van leiderschap en hoe je deze leiderschapspotenties kunt ontwikkelen. De elementen binnen dit programma stimuleren je zelfontwikkeling en geven je inzicht in waar je kwaliteiten en valkuilen liggen. Hierdoor wordt helder wat jouw persoonlijke aandachtspunten zijn en op welke items je jezelf verder kunt ontwikkelen.
Praktische werkvormen tijdens het trainingsprogramma

Het werken aan een lang touw

Alles wat je met je paard doet is van invloed is op jullie relatie. Hoe je hem benadert, hoe je hem uit de stal haalt, hoe je hem naar de weide brengt, hoe je hem longeert. Het beïnvloedt jullie als geheel ten positieve, of ten negatieve.

Het goed kunnen leiden van een paard aan het touw is daarom een belangrijk onderdeel. Ook kan je aan een lang touw met het paard zowel in een voor- als in een achterpositie werken. Hierdoor leer je tevens de basis beheersen voor het correcte longeren vanuit lichaamstaal. Hoe verder gevorderd jij als mens je lichaamstaal gebruikt, hoe beter je het paard tot verzameling, buiging en draagkracht kunt brengen.

Het vrije grondwerk met paarden in de picadero

Dit onderdeel is net zoals bij martiale kunsten, een levenskunst. Het vraagt verfijning, afstemming, bewustzijn. Hoe meer jouw innerlijke potentie toeneemt, hoe dieper het contact tussen jou en het paard kan worden.

Alles wat een paard in lichaamstaal uit, is een weerspiegeling van zijn eigen gedachten, z’n angsten, karakter, opgebouwde blokkades of patronen. Hierdoor kan je in het vrije grondwerk een paard intens begeleiden in zijn eigen proces. Hem de kans geven om zijn verleden te verwerken, tot een nieuwe balans te komen, weer vanuit zijn oorspronkelijke kracht in het leven te gaan staan en zijn spirit te openbaren.

Het vrije grondwerk is één van de meest magische, maar tegelijkertijd ook één van de meest moeilijke onderdelen van ons werk. Het vraagt een diepe ontwikkeling. Maar bij de beheersing ervan ontvouwt een eerste ontmoeting zich in een prachtige dans waarin mens en paard als een geheel bewegen.
Programma dag 1

10u – 11.30u, theorie natuurlijk paardengedrag

11.30u – 12u, pauze

12u – 12.30u, bodywork voor balans, flexibiliteit, doorstroming

12.30u – 13.30u, lunch

13.30u – 15u, lichaamsbewustzijnsoefeningen, lichaamstaal beheersing

15u – 15.30u, pauze

15.30u – 18u, werken aan een lang touw paarden

Programma dag 2

10u – 11u, bodywork voor balans, flexibiliteit, doorstroming

11u – 11.30u, pauze

11.30u – 13u, lichaamsbewustzijnsoefeningen, lichaamstaal beheersing

13u – 14u, lunch

14u – 16u, vrij grondwerk paarden

16 – 16.30u, pauze

16.30u – 18u, vrij grondwerk paarden

Programma dag 3

10u – 11u, bodywork voor balans, flexibiliteit, doorstroming

11u – 11.30u, pauze

11.30u – 13u, lichaamsbewustzijnsoefeningen, lichaamstaal beheersing

13u – 14u, lunch

14u – 16u, vrij grondwerk paarden

16 – 16.30u, pauze

16.30u – 18u, vrij grondwerk paarden
Praktische informatie en deelname met eigen paard

Indien je een eigen paard hebt raden we aan dit programma met je eigen paard te volgen. Op deze manier ontvang je de meest afgestemde begeleiding die voor jou en je paard klopt. Ook geeft het je meteen meer inzicht in het karakter van je paard en wat hij specifiek nodig heeft. Als je niet in de gelegenheid bent om je eigen paard mee te brengen kan je ook deelnemen zonder. Op al onze locaties, met uitzondering van onze locatie in Zelhem, zijn paarden beschikbaar om mee te werken.

Het deelnemen met eigen paard dient rechtstreeks met de locatie geregeld te worden i.v.m. hun planning en mogelijkheden. De contactgegevens hiervoor vind je bij locaties.

Deze training is geschikt voor de ervaren paardenmens die op zoek is naar meer, maar ook voor mensen met minder paardenervaring of mensen die dit programma voor hun eigen ontwikkeling willen volgen. De praktijkbegeleiding wordt afgestemd op het niveau wat je aankunt.

Na het volgen van dit trainingsprogramma kan je doorstromen naar:

Als je niet in het bezit bent van een eigen paard

Als je wel in het bezit bent van een eigen paard